01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Політична дестабілізація і переформатування парламентської коаліції призвели до зростання курсу долара США

долар США

Український валютний ринок минулого тижня зберіг волатильність. Побоювання політичної дестабілізації, у тому числі ризики переформатування парламентської коаліції призвели до зростання курсу долара США вище 22 грн/дол. У підсумку, позитив від досягнення домовленостей щодо реструктуризації зовнішнього боргу був частково нівельований. Про це повідомляють експерти інформаційно-аналітичного центру в Україні.

“Фактором розігріву готівкового ринку також став активний інформаційний фон про те, що досягнуті домовленості з реструктуризації повинні бути юридично закріплені, а щодо боргу Україна перебуває в технічному дефолті. Дані висловлювання є невід’ємною частиною процесу реструктуризації, проте, зважаючи низьку фінансову грамотність населення викликають спекулятивні сплески попиту“, – відзначають аналітики.

За їхніми прогнозами, курс продажу безготівкового долара США буде утримуватися в діапазоні 21,5-22,7 грн. Курс продажу готівкового долара США на тижні може скласти 23-23,7 грн. При цьому, оголошений орієнтир МВФ на кінець року – 23,5 грн. – продовжить стримувати зміцнення гривні.

“На початку тижня, курс, ймовірно, залишиться вище 22 грн., що в першу чергу буде пов’язано з вихідними в США і обмеженою пропозицією валюти на ринку. Стримуючим зміцнення фактором також виступатимуть політичні ризики, які зросли не тільки у зв’язку з ситуацією в Верховній Раді, але і підготовки до місцевих виборів. Крім цього, на тлі пом’якшення валютних обмежень, НБУ буде проходити період адаптації, що також може підвищити волатильність ринку“, – прогнозує Андрій Шевчишин, провідний експерт інформаційно-аналітичного центру в Україні.

Разом з тим, за словами експерта, оптимістичний настрій глави МВФ щодо економіки України виступатиме позитивним сигналом для інвесторів, що сприятиме стабілізації валютного ринку.

Важливими для ринку на поточному тижні стануть дані щодо інфляції і цінами виробників, а також по тенденціям валютного та грошово-кредитного ринку в серпні. У той же час, глобальні ринки будуть стежити за економічною статистикою Китаю.

Правда України

залиште коментар: