01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Канада: анексія Криму порушує міжнародне право

Уряд Канади 28 липня виступив із заявою, в якій підтвердив свою позицію щодо незаконності анексії Росією українського півострова Крим. На думку Оттави, це порушує «найважливішу міжнародну норму про те, що жодна країна не може силою змінити кордони інших країн».

«Канада підтверджує своє незмінну повагу до територіальної цілісності України та засуджує дії, вжиті Росією для насильницької інтеграції Кримського півострова в Росію, в тому числі через відкриття мосту через Керченської протоки в травні 2018 року», – ідеться в документі.

Канада також вказує на порушення прав людини з часу окупації Криму, зокрема, переслідування кримських татар.

«Ми закликаємо до звільнення всіх незаконно затриманих українських громадян, у тому числі Олега Сенцова, які були вивезені до Росії та засуджені судами, юрисдикції яких у Криму ми не визнаємо», – наголошує канадський уряд.

Кілька західних країн останнім часом виступили на підтримку територіальної цілісності України та підтвердили невизнання анексії Криму.

Сполучені Штати Америки закликають Росію припинити окупацію українського півострова Крим, заявив 25 липня державний секретар США Майк Помпео.

Норвегія підтримала офіційну декларацію Державного департаменту США по Криму, повідомили 26 липня в міністерстві закордонних справ Норвегії.

У березні 2014 року Росія анексувала український півострів Крим. Міжнародні організації визнали анексію Криму незаконною і засудили дії Росії, країни Заходу запровадили проти неї економічні санкції. Кремль заперечує анексію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

залиште коментар: