01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

ООН закликає світову спільноту гарантувати захист цивільного населення на сході України

Організація Об’єднаних Націй закликає негайно вжити заходів для захисту мільйонів цивільних громадян України, які страждають внаслідок активних бойових дій на сході країни. Прес-служба ООН поширила заяву 19 серпня з нагоди 10-го Всесвітнього дня гуманітарної допомоги.

«Я глибоко стурбована тим, що мільйони українських чоловіків, жінок і дітей, які живуть біля 450-кілометрової лінії зіткнення стикаються з загрозою обстрілів і снайперського вогню та ризиками, пов’язаними з великою кількістю мін і боєприпасів, що не розірвалися. Прошу міжнародну спільноту збільшити підтримку заради розширення заходів, спрямованих на полегшення страждань цивільного населення України, яке потерпає внаслідок цієї кризи», – заявила координатор системи ООН в Україні й координатор з гуманітарних питань в Україні Оснат Лубрані.

В ООН заявляють, що більше ніж 3,4 мільйона людей через конфлікт на Донбасі стикаються з труднощами щодо отримання продуктів, доступу до води, житла, медичних послуг й освіти.

Минулого року в ООН попереджали про серйозну гуманітарну ситуацію на сході України. Координатор ООН в Україні Ніл Вокерзаявив, що в 2017 році ООН вдалося зібрати лише 30 відсотків від необхідної суми допомоги.

 

залиште коментар: