01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Колону курсантів ВМС на параді в Києві очолить колишній кримський офіцер

Колону курсантів Інституту Військово-морських сил Національного університету «Одеська морська академія» на параді до Дня незалежності України очолить колишній кримський офіцер Ростислав Шаров, який залишив Крим після анексії.

Як повідомляє сайт проекту Радіо Свобода Крим.Реалії, в параді візьмуть участь близько 150 курсантів.

Також у параді на честь 27-річчя незалежності України та 100-річчя відновлення української державності братимуть участь курсанти ще одного одеського військового вишу – Військової Академії. Парадний розрахунок очолить її начальник генерал-майор Олег Гуляк. Саме в цьому навчальному закладі в 2014-му завершували навчальний рік кримські курсанти і офіцери, які залишили Крим.

20 серпня курсанти Інституту ВМС повернулися до Одеси після тритижневого катерного походу. Морська практика українських курсантів і військових моряків передбачала захід у порти Туреччини, Румунії, Болгарії.

У 2014 році капітан 1 рангу Шаров разом з іншими офіцерами Севастопольської Академії ВМС імені Нахімова покинув анексований Крим.

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості». Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

залиште коментар: