01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Медведчук заявив, що бойовики на Донбасі виступають за обмін у форматі «174 на 46»

Підтримувані Росією бойовики на Донбасі виступають за обмін з Україною утримуваними особами у форматі «174 на 46», заявив наближений до Кремля український політик Віктор Медведчук в інтерв’ю телеканалу «112 Україна».

«На сьогодні на території України встановлено 174 людини, яких розшукують невизнані «ДНР» і «ЛНР». Ми, у свою чергу, з тих, кого ми шукаємо, встановили за своїми даними 46 осіб. Донецьк, Луганськ – і Москва їх у цьому підтримує – пропонують обміняти всіх встановлених на всіх встановлених. Але в категорії 174-х є громадяни РФ, яких Україна хоче звільнити, але взамін на тих, хто в РФ», – сказав Медведчук.

Станом на кінець січня в СБУ повідомляли, що в заручниках на непідконтрольних українському уряду територіях Донбасу перебували 108 людей, 402 людини вважалися зниклими безвісти.

27 грудня 2017 року на Донбасі між українською стороною і підтримуваними Росією бойовиками відбувся наразі останній обмін утримуваними особами. Він був запланований за формулою «306 (тих, видачі кого домагалися підтримувані Росією бойовики – ред.) на 74 (військових і цивільних, включених до списку на обмін Україною – ред.)». Українській стороні 27 грудня передали 74 людини, проте одна з них вирішила залишитися на непідконтрольній українській владі території. На підконтрольну бойовикам територію погодилися перейти 233 людини.

24 січня з полону бойовиків звільнили ще одного громадянина – українського військовослужбовця Романа Савкова. Його обміняли на жінку, яку помилував президент України Петро Порошенко.

залиште коментар: