01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Посольство США в Україні стурбоване зникненнями людей в окупованому Криму

Посольство США в Україні стурбоване зникненням людей в анексованому Росією Криму. Про це посольство заявило 30 серпня у Facebook.

Дипломати нагадали про зникнення кримського татарина Ризвана Абдураманова та інших кримчан на півострові.

«У 2016 році 48-річний кримський татарин Ризван Абдураманов з села Батальне вирушив до Феодосії, щоб влаштуватися на нову роботу. Він більше не повернувся додому. Ми глибоко стурбовані зникненням кримчан, зокрема Ризвана. Росія має повернути кримчан до їхніх родин і припинити тактику вимушених зникнень і тортур з метою переслідування і придушення їхнього політичного інакомислення», – написали американські дипломати.

Повідомлення супроводжують хештеги «Крим – це Україна», «Зниклі в Криму» і «Куди зник Ризван».

Житель Ленінського району Різван Абдураманов зник у листопаді 2016 року. На початку грудня у Феодосії були знайдені його документи. До цього дня місцезнаходження Ризвана невідоме.

Докладніше про це: Активісти повідомляють про зникнення ще двох кримчан

Після анексії Криму на території півострова почастішали випадки викрадення людей, переважно з числа кримських татар. При цьому в кримському управлінні Слідчого комітету Росії стверджують, що «масових зникнень кримських татар на півострові немає».

За даними активістів, з моменту анексії Криму Росією зникли 44 кримчанина, 16 із них досі вважаються зниклими без вести, шестеро були знайдені мертвими, ще двоє перебувають у місцях позбавлення волі.

залиште коментар: