01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Депутати закликають ГПУ та СБУ розслідувати діяльність Медведчука – заява

Група народних депутатів закликала Генеральну прокуратуру і Службу безпеки України розслідувати, як вони стверджують, антиукраїнську діяльність лідера «Українського вибору» Віктора Медведчука, про це вони заявили 4 вересня у залі парламенту.

Частина депутатів з фракцій «Народний фронт», «Блок Петра Порошенка», «Батьківщина» вийшли до парламентської трибуни під час пленарного засідання і закликали вшанувати хвилиною мовчання пам’ять українського поета і дисидента Василя Стуса, нагадавши, що 4 вересня виповнюється 33 роки відтоді, як Стус загинув у радянському таборі.

«Тоді, у 1980 році, коли тривав суд над Василем Стусом, Віктор Медведчук як його адвокат підтримав обвинувачення репресивної радянської прокуратури. І зараз ця людина …, яка фактично є локомотивом проросійських ідей в Україні, яка відкрила двері для російської агресії … почувається вільно в країні, яка пережила Революцію гідності, де тисячі людей загинули за незалежність», – сказав народний депутат із фракції «Народний фронт» Андрій Левус із трибуни парламенту.

Читайте також: Скандал навколо фільму про Стуса: сцену з Медведчуком повернуть

Виступаючи від імені групи депутатів, він закликав генерального прокурора Юрія Луценка та СБУ вжити необхідних заходів для розслідування «антиукраїнської діяльності Медведчука».

Андрій Левус зазначив, що два роки тому багато з депутатів підтримали звернення до ГПУ з тим, щоб провести таке розслідування, але воно так і не було проведене.

​Андрій Левус також закликав колег-депутатів бойкотувати «112 канал», «NewsOne», «Інтер» та «всі канали, які належать проросійським олігархам і роблять все, щоб просувати російські ідеї».

Наприкінці липня Віктор Медведчук повідомив про рішення приєднатися до партії «За життя» Вадима Рабіновича, зазначивши, що своєю метою бачить «мир на Донбасі й відновлення стосунків із Росією».

Читайте також: Шанси Віктора Медведчука потрапити до Верховної Ради: оцінки аналітиків

Журналісти програми Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший» «Схеми» встановили, що новий менеджмент телеканалу «112 Україна» пов’язаний із політсилою, наближеною до Віктора Медведчука.

Наприкінці серпня юрист, колишній заступник голови Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрій Портнов повідомив, що отримав в управління телеканал NewsOne.

9 травня націоналістичні організації пікетували будівлю телеканалу «Інтер» у Києві, звинувачуючи телеканал в антиукраїнській позиції. Обурення протестувальників викликав концерт до Дня перемоги на нацизмом у Другій світовій війні, показаний телеканалом, під час якого ведучі заявляли про необхідність «не дозволити» перейменування вулиць в Україні «іменами фашистських злочинців».

Український поет, перекладач, прозаїк, літературознавець та правозахисник Василь Стус був одним із найактивніших представників українського культурного руху шістдесятників. У ніч із 3 на 4 вересня 1985 року він помер у таборі ВС-389/36-1 у Кучині Пермської області Росії, куди був засланий радянською владою за свої проукраїнські погляди. Сторону захисту на суді у справі Василя Стуса представляв Віктор Медведчук, нині лідер проросійської сили «Український вибір» та кум президента Росії Володимира Путіна.

залиште коментар: