01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Україна добровільно внесла до бюджету Ради Європи 400 тисяч доларів – МЗС

Україна добровільно внесла до бюджету Ради Європи 400 тисяч доларів, заявили в Постійному представництві України при організації.

За її даними, Україна здійснила добровільний внесок уперше.

«Фінансова ситуація в РЄ різко погіршилася у 2017 році, коли Російська Федерація використала фінансовий шантаж організації і в порушення своїх міжнародно-правових зобов’язань відмовилася сплачувати внески до бюджету Ради Європи до того часу, поки не буде відновлена повноцінна участь її делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи», – пояснили в МЗС України.

У відомстві зазначили, що серед напрямків, які профінансувала Україна, – функціонування Європейського суду з прав людини, боротьба з корупцією та відмиванням грошей, запобігання тортурам, боротьба з расизмом і нетерпимістю, інтеграція ромів та кочівників у суспільство, захист меншин, розвиток рівноправ’я жінок та чоловіків, культурної спадщини, а також журналістики та безпеки журналістів.

Росія після накладених на її делегацію обмежень у ПАРЄ через окупацію українського Криму (делегацію позбавили права голосу, а її членів права брати участь у роботі головних органів асамблеї) сама відмовилася від участі в роботі асамблеї, а влітку 2017 року також припинила платити членські внески в Раду Європи. Москва домагається від ПАРЄ зміни регламенту, щоб унеможливити такі санкції надалі.

залиште коментар: