01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Офіс українського омбудсмена передав інформацію про викиди в Армянську до ООН і ОБСЄ

Офіс Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини повідомив, що передав інформацію про викиди шкідливих речовин в районі Армянська на півночі анексованого Росією Криму в ООН, ОБСЄ, ВООЗ і Міжнародний комітет Червоного Хреста. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив представник українського омбудсмена із дотримання прав жителів Автономної Республіки Крим і Севастополя Ісмаїл Халіков.

Читайте також: «За два дні все згоріло». Кримське село Перекоп після «хімічної атаки»

«Цю інформацію передано до міжнародних організацій (ООН, ОБСЄ, ВООЗ, Організацію Червоного хреста) – з метою документування фактів порушення прав людини; до прокуратури АРК – про порушення кримінальної справи щодо осіб, причетних до порушення екологічних прав громадян на тимчасово окупованих територіях України і загрози їхньому життю», – написав Халіков ввечері 4 вересня.

За його словами, «викликає занепокоєння, що досі не оголошено про надзвичайний стан, що не евакуюють доросле населення, а окупанти продовжують «заспокоювати» людей».

Читайте також: МінТОТ заявляє, що для жителів материкової України немає загрози через викиди в Криму

Жителі Армянська продовжують скаржитися на погіршення самопочуття, їдкий запах в повітрі, першіння в горлі, особливо у вечірній час після викидів, які відбулися в ніч з 23 на 24 серпня.

4 вересня фактична влада анексованого Криму оголосила, що концентрація шкідливих речовин у повітрі на півночі півострова перевищила допустиму норму, у зв’язку з цим на два тижні призупинили роботу заводу «Кримський титан». Крім того, почалася евакуація дітей з Армянська в санаторії Криму.

Фактична влада Криму заявляє, що причиною викидів шкідливої речовини на півночі півострова є випаровування вмісту кислотонакопичувача, використовуваного «Кримським титаном». За даними Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України, завод «Кримський титан» є екологічною загрозою для Херсонської області.

залиште коментар: