01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Голова «Укравтодору» заявляє, що ОДА не ремонтують дороги, хоча отримують на це кошти

Обласні державні адміністрації не ремонтують дороги, хоча отримують на це кошти, заявив голова «Укравтодору» Славомір Новак в інтерв’ю Радіо Свобода.

«Відверто скажу, що я вже трохи змучений чути від губернаторів щодо доріг державного значення, що вони хочуть цю або ту дорогу, або хочуть більше коштів на ремонт доріг державного значення. Вони сидять на коштах, передбачених для місцевих доріг, а дороги не роблять. Я їм відверто кажу: «Колеги, ви займаєтеся своєю роботою – ремонтуєте свої дороги, а ми будемо ремонтувати наші», – сказав Новак в ефірі програми «Свобода в деталях», спільного проекту Радіо Свобода та Радіо НВ.

Він закликав тиснути на губернаторів та контролювати їх, щоб вони «використали свої кошти».

 

«Децентралізація доріг відбулася з 1 січня. Зі 170 тисяч кілометрів доріг, які були в руках «Укравтодору», 120 тисяч передали на рівень обласних державних адміністрацій, а 50 тисяч залишилися на центральному рівні. Ми передали не лише дороги, але і кошти. У рамках дорожнього фонду це 35%, ми передали 11,5 мільярдів гривень», – заявив Новак.

Він додав, що найкращий рівень вирокистання цих коштів у Львівській, Волинській, Тернопільській областях, гірший – на Півдні і Сході.

Влада очікує, що у 2018 році в Україні відремонтують близько 4 тисяч кілометрів доріг паралельно з моніторингом якості вже відремонтованих. За даними Міністерства інфраструктури, цього року «Укравтодор» отримав безпрецедентно високе фінансування на контроль якості доріг – 30 мільйонів гривень.

залиште коментар: