01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Комітет виборців назвав партії, які витрачають на рекламу найбільше

Комітет виборців України (КВУ) 10 вересня назвав партії, які до офіційного старту виборчих кампаній витратили найбільше грошей на «масовані рекламні кампанії, що мають ознаки політичної реклами».

«Загалом усі українські партії впродовж квітня-червня витратили на рекламу 60 мільйонів гривень. Із парламентських партій найбільше витратила «Батьківщина» (24,8 мільйона), із позапарламентських – «Основа» (8,8 мільйона). У порівнянні із першим кварталом загальні витрати партій у другому кварталі 2018 року збільшилися маже вдвічі (100,1 мільйона проти 177,1 мільйона)», – йдеться в повідомленні.

При цьому офіційний старт виборчої кампанії із виборів президента відбудеться лише за 90 днів до дня голосування – на початку січня 2019 року, нагадують у КВУ. Комітет виборців України закликає потенційних кандидатів у президенти та політичні сили виконати свої публічні обіцянки та відмовитися від реклами до офіційного старту виборчого процесу.

У 2019 році в Україні мають відбутися дві виборчі кампанії – після весняних президентських восени заплановані парламентські вибори.

залиште коментар: