01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Порошенко: Україна потребує співпраці з МВФ та зовнішніх запозичень

Президент України Петро Порошенко заявляє, що його країні потрібна допомога Міжнародного валютного фонду (МВФ) та зовнішні запозичення через велике боргове навантаження.

«Ми могли б обійтися без зовнішніх запозичень, якби нам не потрібно було гасити старі борги», – сказав Порошенко на форумі «Ялтинська європейська стратегія» (YES) у Києві 14 вересня.

Він також наголосив, що в Україні не буде дефолту після виборів 2019 року.

«Хочу наголосити: як не дочекалися, коли пророкували дефолт України в 2014–2015 роках, коли у нас було 5 мільярдів доларів золотовалютних резервів, так і не дочекаються жодної дестабілізації зараз», – відзначив Порошенко.

6 вересня у Києві розпочала роботу місія Міжнародного валютного фонду, яка перебуватиме в Україні до 19 вересня 2018 року. Постійний представник фонду в Україні Йоста Люнгман заявляв, що представники місії під час візиту обговорюватимуть останні економічні події й економічну політику.

Докладніше про це: «Дефолту не буде. Буде просто дуже боляче». Економіст пояснив, чому уряд підвищить ціну на газ

Національний банк України розраховує отримати транш від МВФ до кінця 2018 року.

У березні 2015 року між МВФ і Україною була затверджена чотирирічна програма розширеного фінансування на суму близько 17,5 мільярда доларів США. Наразі МВФ надав Україні за цією програмою близько 8 мільярдів 380 мільйонів доларів.

залиште коментар: