01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Медведєв погрожує анексією нових територій, Путін каже українцям в окупації, що «ми – один народ»

28 вересня президент Росії Володимир Путін підписав закон, згідно з яким 30 вересня оголошене «днем воззʼєднання» окупованих територій із Росією

Read More

Азербайджан арештував «ексміністра закордонних справ» Карабаху

Про намір здатися азербайджанській владі Давид Бабаян заявив 28 вересня

Read More

Вибори у Словаччині: між проросійським Фіцо та прозахідними лібералами

Очікується, що жодна з двох партій-лідерів не отримає більшості голосів, тому їм необхідна буде підтримка менших політичних сил для формування коаліції

Read More

У проєкті держбюджету в 7 разів збільшені видатки на оборонне виробництво – Шмигаль

Прем’єр висловив розуміння, що українська оборонна промисловість «залишається однією з основних цілей для російських ракетних ударів»

Read More

У МВС кажуть, що до Альянсу оборонних індустрій вже долучилося 38 компаній

У відомстві зазначили, що участь у форумі взяли виробники танків, артилерії, дронів, боєприпасів, розробники інноваційного програмного забезпечення

Read More

«Зв’язки набагато міцніші»: словацький міністр оборони про те, чи вплинуть вибори у Словаччині на військову допомогу Україні

Зв’язки між Україною та Словаччиною набагато міцніші, ніж просто політичні. Таку думку висловив міністр оборони Словаччини Мартін Скленар під час Міжнародного форуму оборонних індустрій у Києві.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання журналістки Радіо Свобода, як парламентські вибори у Словаччині можуть вплинути на військову допомогу Україні.

У суботу, 30 вересня, у Словаччині проходять парламентські вибори і до влади може повернутися Роберт Фіцо, словацький експрем’єр із проросійськими поглядами. Його партія має високий рівень підтримки.

Як раніше повідомляло Радіо Свобода, під час передвиборчої кампанії Фіцо виключив збільшення поставок словацьких озброєнь Україні, відкинув нові санкції ЄС проти Росії, поставив під сумнів можливість вступу України до НАТО і повторив кремлівські наративи про війну, наприклад, про те, що НАТО спровокувало конфлікт і що він почався, коли, як він нещодавно висловився: «українські нацисти і фашисти почали вбивати російських громадян на Донбасі та в Луганську».

Мартін Скленар висловив сподівання, що словаки таки оберуть євроатлантичну орієнтацію Словаччини.

«Подивимося як усе складеться, звичайно. Але я впевнений, що словацький народ віддасть свої голоси на користь євроатлантичної орієнтації Словаччини, як це було в минулі роки, власне, в останні 20, а то й 30 років. Це була наша орієнтація відколи Словаччина стала незалежною. Ми мали мету бути в Європейському Союзі та НАТО та використовувати ті переваги та можливості, які це нам дає. Я впевнений, що люди це розуміють, і за це проголосують», – зазначив словацький міністр оборони.

Щодо підтримки України він заявив – буде продовжуватися. Оскільки з Україною Словаччину пов’язує, зокрема, промислова співпраця.

«У будь-якому випадку та підтримка, яку ми вже надали Україні, тут є конкретна допомога, але є також промислова співпраця, яка буде продовжуватися, тому що зв’язки набагато міцніші, ніж просто політичні», – висловив переконання Мартін Скленар.

Зокрема, у липні на спільній пресконференції з президенткою Словаччини Зюзаною Чапутовою, президент України Володимир Зеленський повідомив, що Україна і Словаччина підписали контракт на постачання 16 САУ Zuzana 2.

Дві самохідні гаубиці Zuzana 2 Словаччина передала Україні у серпні, повідомляло українське посольство у цій країні.

«Ми вже передали перші дві з 16 одиниць Susanna 2, які мають бути доставлені в Україну. Над рештою компанія працює, і в міру виходу з виробництва вони будуть передаватися траншами за контрактом», – пояснив словацький міністр оборони.

 

Read More

Зеленський повідомив про створення альянсу оборонних індустрій

Президент каже, що декларацію підписало вже 13 компаній, «якій готові разом з Україною будувати новий арсенал для захисту»

Read More

У США заарештували підозрюваного у вбивстві 1996 року репера Тупака Шакура

Тупак Шакур – один із найвпливовіших реп-виконавців в історії, чия творчість вплинула на розвиток і популяризацію гіп-гопу

Read More

Сенатори США вимагають від Росії звільнити журналіста Гершковича

Сполучені Штати визнали Евана Гершковича «несправедливо затриманим» і вважають звинувачення проти нього політично вмотивованими та сфальсифікованими

Read More

У Нью-Йорку оголошена надзвичайна ситуація через зливу

Про постраждалих не повідомляється. Рятувальники допомагають людям вибратися з підвальних поверхів та автомобілів

Read More

Алієв: Азербайджан визнає територіальну цілісність Вірменії

Офіційний Єреван вважав дуже тривожним те, що Баку публічно не визнавав територіальну цілісність Вірменії

Read More

US Supreme Court Will Decide if State Laws Limiting Social Media Platforms Violate Constitution

The Supreme Court agreed Friday to decide whether state laws that seek to regulate Facebook, TikTok, X and other social media platforms violate the Constitution.

The justices will review laws enacted by Republican-dominated legislatures and signed by Republican governors in Florida and Texas. While the details vary, both laws aim to prevent social media companies from censoring users based on their viewpoints.

The court’s announcement, three days before the start of its new term, comes as the justices continue to grapple with how laws written at the dawn of the digital age, or earlier, apply to the online world.

The justices had already agreed to decide whether public officials can block critics from commenting on their social media accounts, an issue that previously came up in a case involving then-President Donald Trump. The court dismissed the Trump case when his presidential term ended in January 2021.

Separately, the high court also could consider a lower-court order limiting executive branch officials’ communications with social media companies about controversial online posts.

The new case follows conflicting rulings by two appeals courts, one of which upheld the Texas law, while the other struck down Florida’s statute. By a 5-4 vote, the justices kept the Texas law on hold while litigation over it continues.

But the alignment was unusual. Chief Justice John Roberts and Justices Stephen Breyer, Sonia Sotomayor, Brett Kavanaugh and Amy Coney Barrett voted to grant the emergency request from two technology industry groups that challenged the law in federal court.

Justices Clarence Thomas, Samuel Alito, Elena Kagan and Neil Gorsuch would have allowed the law to remain in effect. In dissent, Alito wrote, “Social media platforms have transformed the way people communicate with each other and obtain news.”

Proponents of the laws, including Republican elected officials in several states that have similar measures, have sought to portray social media companies as generally liberal in outlook and hostile to ideas outside of that viewpoint, especially from the political right.

The tech sector warned that the laws would prevent platforms from removing extremism and hate speech.

Without offering any explanation, the justices had put off consideration of the case even though both sides agreed the high court should step in.

The justices had other social media issues before them last year, including a plea the court did not embrace to soften legal protections tech companies have for posts by their users.

Read More

Зеленський анонсував на завтра «важливі для України новини»

«Працюємо над тим, щоб і наступні тижні додали Україні міцності – внутрішньої міцності – та потрібної співпраці зі світом» – Володимир Зеленський

Read More

Міжнародний паралімпійський комітет не заборонив повністю участь спортсменів з РФ у Паралімпіаді-2024

74 члени комітету проголосували проти повної заборони на участь

Read More

Путін підписав указ про призов 130 тисяч росіян

Призов у Росії проводитимуть з 1 жовтня по 31 грудня 2023 року

Read More

Норвегія забороняє в’їзд легковим автомобілям із російською реєстрацією – МЗС країни

Автомобілі із 10 й більше пасажирськими місцями все ще зможуть перетинати кордон

Read More

МЗС «поінформувало» Орбана, що Україна не змінювала своїх кордонів

«Позитивно відзначаємо, що прем’єр-міністр Угорщини турбується про вступ України в Європейський Союз», заявив речник Олег Ніколенко

Read More

У Раді розкритикували намір МОК «обговорити» умови участі спортсменів із Росії й Білорусі

Керівництво МОК «проводить політику повзучої капітуляції перед РФ», вважають у парламенті

Read More

У Карабаху кажуть, що на місці вибуху знайшли 170 останків загиблих

На даний момент офіційно підтверджена кількість загиблих становить 68. Ще більш ніж 290 людей поранені

Read More

Понад 50 людей загинули внаслідок вибухів у двох мечетях Пакистану

Ціллю вибуху в районі Мастунг, приблизно за 60 кілометрів від столиці провінції Кветти, стала процесія, присвячена святкуванню дня народження пророка Магомета

Read More

«МЗС України не має реагувати на скандал із ветераном дивізії СС «Галичина» – Дробович

Директор Інституту нацпам’яті також вказав на брак фінансування для досліджень та просвіти на тему нацистської окупації України

Read More

Конференція МАГАТЕ в резолюції закликала Росію вивести війська із Запорізької АЕС

Водночас текст резолюції визнає, що Росія «не прислухалася до попередніх закликів Ради керуючих» вивести свій персонал із ЗАЕС

Read More

«Точний статус невідомий» – розвідка Британії про повернення «вагнерівців» в Україну

«Точний статус передислокованого персоналу невідомий, але, ймовірно, окремі особи перейшли до частин офіційних сил Міністерства оборони Росії та інших ПВК»

Read More

У Курській області РФ після атаки дрона знеструмлені 5 населених пунктів – губернатор

Міноборони Росії заявило про нібито 11 збитих безпілотників

Read More

США звинувачують Китай у маніпуляціях глобальними ЗМІ – Reuters

Офіційний Пекін наразі не відреагував на звинувачення США

Read More

Q&A: Taiwan’s Digital Minister Audrey Tang on AI and Censorship

On the sidelines of the 78th United Nations General Assembly in New York last week, Taiwan’s Minister of Digital Affairs Audrey Tang delivered a speech at the Concordia Annual Summit on digital democracy and artificial intelligence. VOA spoke with Tang about how AI might help break through China’s censorship and the challenges and opportunities the technology brings to global democracy.

This interview has been edited for clarity and brevity.

VOA: You mentioned the concept of AI governance in your speech. In addition to being applied to democratic countries, can this concept also be applied to totalitarian countries?

Taiwan Minister of Digital Affairs Audrey Tang: From 2010 to 2012 and 2013, consultative democracy was also studied in some places in the CCP [Chinese Communist Party], but not at the central level. Later, including freedom of the press, assembly, association and expression, all aspects were restricted. If you look at the papers, there have been very few studies promoting consultative democracy through the internet in recent years. Conceptually and theoretically, if we look at the situation in 2000, it seemed possible. But if we look at the situation in recent years, there seems to be no research on this. Maybe the premise is freedom of the press, and people must fully understand what the truth is. Regardless of consultation or deliberation, this foundation is needed. If freedom of the press is deprived, it will not be easy to develop further.

VOA: What do you think of the potential and limitations of artificial intelligence in China?

Tang: Artificial intelligence technology can turn public information on the entire Internet into material. After the [open-source] model is successfully created, it can actually be saved on a USB flash drive. Anyone can run this model on a laptop or personal computer, which greatly challenges censorship. In the past, as long as a comprehensive totalitarian government guarded access to Google, Wikipedia or other websites, it would make it difficult for their people to get the truth. But now, as long as netizens can get the [open-source] language models on a flash drive … they will no longer need an internet connection, and they can always find out what happened and when exactly did it happen.

VOA: Former White House deputy national security adviser Matt Pottinger has proposed punching holes in China’s Great Firewall. Is that possible?

Tang: If the holes are temporary, they will be repaired once people find them. The language models I just mentioned don’t mean that there needs to be holes continuously, but that if there is a certain way to send information in, there is no need to connect to the outside anymore. The bad use is that if a Trojan horse is sent in, there is no need to control the computer anymore, and it can conduct network attacks by itself. This is a bad use. But there is another use, which is to send in the truth, and after that, it can even tell the users in the interactive Q&A format, including showing contemporaneous photos and videos from the time.

VOA: Does your upbringing and way of thinking help you with your current work?

Tang: I am nonbinary not only in terms of gender but also in terms of ideology. Many people have to make choices, such as the left and the right [politically]. For me, they all coexist. I don’t particularly feel I’m very close to or very far from half of the people because they are rightists or leftists. I don’t think that way. Everyone is at the same distance. If I can’t understand the ideas of a certain side, I will feel I’m not plural enough, and I should be in touch with them more.

Read More

Білий дім: під час саміту ЄС-США будуть обговорювати підтримку України

Саміт США-ЄС відбудеться у Вашингтоні 20 жовтня

Read More

«Одного разу хоча б» – Ковальчук з оточення Путіна пропонує випробувати ядерну зброю, щоб «налякати Захід»

Друг російського лідера нагадав, що в 1961 році СРСР випробував найпотужнішу в історії термоядерну бомбу потужністю понад 50 мегатонн, «після чого американці відразу почали домовлятися, миттєво»

Read More