01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com
Путін допустив помилку, вирішивши зупинитися на приєднанні Криму – терорист стрєлков

Путін допустив помилку, вирішивши зупинитися на приєднанні Криму – терорист стрєлков

Терорист і колишній “головнокомандувач” самопроголошеної Донецької народної республіки Ігор Стрєлков (Гіркін) назвав президента Росії Володимира Путіна заручником українського конфлікту, “оскільки відмовився приєднувати до Росії Донбас”.

“Путін допустив помилку, вирішивши зупинитися на приєднанні Криму і відразу не відправивши свої війська в Донецьк і Луганськ”, – заявив Стрєлков в інтерв’ю Bloomberg.

За його словами, Путін прийняв таке рішення, “не розуміючи, що він вже переступив червону межу”, встановлену Заходом, і під впливом високопоставлених бюрократів і олігархів.

“Тепер війна триватиме, незалежно від того, хоче цього Росія чи ні”, – сказав Стрєлков.

Він наголосив, що російська влада не мала відношення до захоплення його угрупованням Слов’янська, відмовившись коментувати пізніші твердження про масштабну військову присутність Росії на Донбасі.

Стрєлков також розповів, що йому не можна було залишатися на посаді “міністра оборони” ДНР, тому що він ніколи б не підтримав політичне врегулювання конфлікту, за яке виступала Росія.

На його думку, Київ використав час після Мінських угод для нарощування військової потужності та підготовки силового вирішення конфлікту, тому тепер буде “неможливо очистити від української армії весь донецький регіон”.

Стрєлков сказав, що про російські плани щодо врегулювання української кризи йому нічого не відомо.

“Можливо, Москва сподівається на розпад України, але в будь-якому випадку це трапиться не скоро”, – сказав колишній лідер сепаратистів.

Стрєлков вважає, що протистояння на Донбасі перетворилося на подобу окопної війни часів Першої світової, в якій сторони тільки зазнавали втрат, але не могли переламати ситуацію на свою користь.

“Війна, в яку ми вступили, хотіли ми цього чи ні, закінчиться або знищенням Росії, або воскресінням нашої національної еліти”.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив агентству, що було б неправильно характеризувати Путіна як заручника конфлікту. Він відмовився обговорювати питання російської підтримки “ополченців”.

Нагадаємо, на початку серпня Стрєлкова відправили у відставку, і він залишив Україну. Пізніше, 3 січня, Стрєлков закликав сепаратистів наслідувати його приклад, коментуючи внутрішні розбірки між “ополченцями” ЛНР.

44-річний Стрєлков звільнився у 2013 році з ФСБ у званні полковника. Він служив у Боснії, Придністров’ї та Чечні, захоплюється історією і є прихильником монархії. Українська влада звинуватила Стрєлкова в терористичній діяльності. За свою участь у конфлікті він включений в “чорний список” США і Євросоюзу, що передбачає заборону на в’їзд і арешт активів на території цих державних утворень.

залиште коментар: