01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Уряд декларує появу нового претендента на будівництво LNG-терміналу в Україні

LNG-термінал

Американська Frontera Resources Corporation побудує в Україні термінал для приймання зрідженого газу (LNG-термінал), заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

“Нафтогаз України” підписав відповідний меморандум з компанією Frontera: американська компанія почне будівництво LNG-терміналу і почне постачання природного газу в Україну через будівництво LNG-терміналу“, – сказав він у Верховній Раді в п’ятницю, підбиваючи підсумки візиту до Вашингтона на інвестконференції на цьому тижні.

Раніше “Нафтогаз України” повідомив, що був підписаний меморандум з Frontera в ході минулого 13 липня першого американо-українського бізнес-форуму у Вашингтоні. Згідно з меморандумом сторони домовилися співпрацювати у сфері інвестування в розвідку і розробку нафтогазових родовищ України, а також реалізації проекту імпорту LNG з потужностей американської компанії в Грузії.

Меморандум набирає чинності з дати його підписання і діє протягом двох років.

Як повідомлялося, в березні 2012 року Frontera Resources Corporation підписала меморандум про взаєморозуміння з Державною службою геології і надр (Держгеонадр). Передбачалося, що Frontera буде займатися геологорозвідкою і видобутком вуглеводнів в Україні.

Frontera Resources Corporation, заснована в 1996 році, займається розвідкою і видобутком газу і нафти. Стратегія компанії полягає в пошуку перспектив з видобутку вуглеводнів на ринках країн Східної Європи, які відносяться до Чорноморського басейну. Підтверджені запаси природного газу компанії в Грузії складають близько 300 млрд куб. м.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

залиште коментар: