01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Падіння рубля до долара і євро спричинить девальвацію валют держав пострадянського простору

курс валют

Падіння рубля по відношенню до долара і євро спричинить девальвацію валют держав пострадянського простору через тісні торгово-економічних зв’язки з Росією.

Так, вельми вірогідна девальвація вірменського драма. За останній рік ця валюта втратила в ціні 15%, тоді як падіння рубля склало 46%.

Падіння казахстанського тенге може негативно позначитися на валютах Таджикистану і Туркменії. У випадку з туркменським манатом шведська SEB пророкує зниження його вартості на 20% у найближчі півроку. Таджицький сомоні може впасти на 10-20%. Очікується і падіння киргизького сома.

Не виключено також зниження ріалу – валюти Саудівської Аравії. Bloomberg зазначає, що у влади цієї країни достатньо резервів для утримання курсу, проте спекулянти можуть зробити ставку на падіння нафтових цін. Ця ж причина може призвести до зниження на 20% вартості нігерійської найри.

У цілому ряді країн девальвація можлива з політичних причин. Так, нестабільна ситуація в Єгипті може призвести до падіння курсу єгипетського фунта на 22% у найближчі 12 місяців. Проблеми чекають і турецьку ліру внаслідок можливого проведення дострокових парламентських виборів у цій країні.

Тісні зовнішньоторговельні зв’язки з Китаєм Замбії можуть торкнутися національну валюту цієї країни – квачу, а зниження валютних резервів негативно позначиться на курсі малайзійського ринггіта, неохайного до мінімального показника за останні 17 років.

Пророкується падіння валюти Гани – сядь. В якості причини називається цілий комплекс чинників – падіння цін на нафту, різке зростання інфляції, а також збільшився зовнішній борг.

Раніше повідомлялося, що російський рубль впав до піврічного мінімуму. 18 серпня помічник російського президента заявив, що запаси валютних резервів Росії не дозволяють владі проводити інтервенції для підтримки курсу рубля.

Правда України

залиште коментар: