01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

З 1 січня 2016 року в Україні вводять нову форму декларації про майно і доходи

nova-deklaracia

З 1 січня 2016 року в Україні введуть нову форму декларації про майно і доходи. Про це повідомила прес-служба Державної фіскальної служби.

Як наголошується, для зручності в новій декларації об’єднали звітність з податку на доходи фізичних осіб та військового збору.

nova-deklaracia

Для спрощення та зменшення часу для заповнення декларації її обсяг зменшили.

Додатки тепер заповнюються тільки при отриманні доходів, які передбачають особливий розрахунок оподатковуваного доходу: при отриманні доходів від двох і більше податкових агентів; операціях з інвестиційними активами; отриманні іноземних доходів; визначенні оподатковуваного доходу від здійснення підприємницької і незалежної професійної діяльності.

Значна кількість інформації, яка заповнювалася в додатках, тепер буде відображатися в самій декларації, йдеться в повідомленні.

Одним з нововведень також є те, що платник податків самостійно визначає свій статус: громадянин; особа, яка здійснює незалежну професійну діяльність або підприємець, який перебуває на загальній системі.

При цьому в Фіскальній службі нагадали, що фізособи-підприємці, які перебувають на загальній системі, повинні подати декларації за підсумками 2015 до 10 лютого 2016 року.

При цьому громадяни та особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність, повинні подати декларації до 3 травня 2016 року.

Правда України

залиште коментар: