01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Чехія долучиться до зони Євро після того, як її покине Греція

zeman-grecia

Греція 22 грудня відкликала з Праги свого посла Панайотіса Сарріса для консультацій. Співробітниця посольства Греції у Чехії Ева Жіжкова повідомила, що це є реакцією на висловлювання чеського президента Мілоша Земана.

«Він був викликаний для консультацій, що для греків є terminus technikus, це є певна форма протесту», – зазначила Жіжкова.

Йдеться про висловлювання Мілоша Земана в інтерв’ю словацькому агентству, де президент Чехії заявив, Прага мала б долучитись до єврозони, але тільки після того, як її покине Греція.

«Я був дуже розчарований наслідками переговорів, які майже прямували до так званого Grexitu, але врешті закінчились тим, що Греція залишилась в єврозоні», – зазначив Мілош Земан.

Чеський президент при цьому висловив побоювання, що за таких умов чеські платники податків будуть змушений «сплачувати грецькі борги».

Грецьке міністерство закордонних справ опублікувало свій коментар щодо висловлювань президента Чехії. У ньому, зокрема, зазначається, що «Чеська Республіка є членом Європейського союзу також і завдяки Греції». Так і «не дочекавшись, що Чехія візьме назад образливі висловлювання Мілоша Земана», Греція відкликала свого посла з Праги.

Речник президента Мілоша Земана Їржі Овчачек 22 грудня заявив, що крок Греції коментувати не буде. «Що ж до погляду пана президента на Грецію, то він на ньому наполягає і буде наполягати», – наголосив Їржі Овчачек.

Речник чеського МЗС Махаела Лаґронова повідомила, що міністр закордонних справ Чехії Любомір Заоралек буде намагатись ще у вівторок з’ясувати обставити відкликання посла Греції.

Правда України

залиште коментар: