01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Щоб насолити Туреччині, карлик путін вирішив підтримувати курдів

ru-kurdy

Лідер турецької прокурдської опозиційної партії Селахаттін Деміртас розкритикував Анкару за збиття російського військового літака. Проце він заявив у середу, 23 грудня, під час зустрічі з головою МЗС Росії Сергієм Лавровим у Москві.

Лавров, своєю чергою, пообіцяв Деміртасу, що Росія готова до посилення співпраці з етнічними курдами для боротьби проти угруповання «Ісламська держава» в Іраку та Сирії.

Візит лідера опозиційної «Демократичної партії» (HDP) Туреччини до Москви і теплий його прийом відбувається на тлі погіршення відносин між Москвою та Анкарою. Минулого тижня президент Росії Володимир Путін заявив, що не бачить перспектив покращення відносин з керівництвом Туреччини.

Після збиття російського Су-24 турецькими військовими, Москва запровадила економічні санкції проти Анкари і різко розкритикувала президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.

Ердоган звинувачує HDP, лідером якої є Деміртас, у зв’язках з озброєними курдськими повстанцями, з якими турецькі сили безпеки воюють на південному сході країни.

Правда України

залиште коментар: