01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Агент путіна з кривими зубами скуповує українські активи для свого хазяїна

firtash

Міжнародний шахрай Дмитро Фірташ веде переговори про купівлю контрольної частки в групі WOG, яка володіє однією з найбільших мереж АЗС.

Інформацію про переговори виданню підтвердив один з менеджерів WOG на умовах анонімності, а також власник великої української компанії-нафтотрейдера.

Основними власниками групи WOG до останнього часу були Ігор Єремеєв, Степан Івахів, Петро Демінський і Сергій Лагур, яким належало по 25% у групі Континіум. У серпні цього року засновник і ідеолог WOG Ігор Єремєєв пішов з життя в результаті нещасного випадку, пише автор.

“Це було тільки одним з факторів, який спричинив за собою переговори з продажу, – розповів менеджер WOG. – У Фірташа ще з 2010 року було право першочергового викупу частки в компанії, яке він має намір реалізувати”.

Власник великої української компанії-нафтотрейдера повідомив, що у WOG вже фактично змінився основний власник. “Юридично угода, напевно, ще не закрита, – говорить він. – Але це питання часу”.

Купівля стосується тільки сегменту торгівлі нафтопродуктами групи Континіум, розповідають співрозмовники. Інформацію про те, чия частка може перейти до Фірташа, вони не розкривають.

У прес-службі Group DF повідомили, що “не коментують чутки, наміри і гіпотетичні угоди”.

У прес-службі компанії ВОГ Рітейл, відповіли що компанія не веде переговорів про продаж.

“Наша компанія не планує продавати бізнес ні частково, ні повністю. Зокрема, “ВОГ Рітейл” не веде жодних переговорів щодо продажу частини бізнесу в розмірі 50% структурам, пов’язаним з Дмитром Фірташем”.

Автор зазначає, що структура групи WOG заплутана і цілком можливо, що “ВОГ Рітейл” нічого не продає, а угода йде через інші компанії групи.

Станом на 2012 рік до групи WOG входило близько 80 компаній. Після реструктуризації бізнесу їх кількість скоротилася у вісім разів.

Крім ВОГ Рітейл продажем пального з АЗС займається компанія Золотий Екватор, за оптовий сегмент продажів відповідають ВОГ Трейдинг та ВОГ Аеро Джет.

“Сума можливої угоди невідома. Очевидно, що вона залежить від боргів групи”, – йдеться в статті.

Співробітник одного з інвестбанків повідомив, що станом на кінець минулого року кредиторська заборгованість WOG перед банками становила понад 300 млн доларів.

“Загалом мережу АЗС WOG можна оцінити в 500 млн доларів мінус заборгованість перед банками”, – говорить аналітик Денис Саква.

“Заправки WOG в основному дуже якісні, – додає керівник департаменту аналітики Concorde Capital Олександр Паращій. – Вартість одного такого АЗК може становити від 1 млн доларів”.

Паливний бізнес WOG з урахуванням нафтобаз, укладених контрактів та інших активів може коштувати понад 0,5 млрд євро, вважає Геннадій Рябцев.

“Але в нинішній політичній ситуації Фірташ, м’яко кажучи, неідеальний покупець, хоча його інтерес до цих заправок відомий, – говорить він. – Така угода несе серйозні репутаційні ризики для компанії і бізнесу”.

Правда України

залиште коментар: