01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Упродовж нинішньої доби сепаратисти на Донбасі 15 разів порушили перемир’я

boiovyky

У штабі АТО заявляють, що упродовж нинішньої доби сепаратисти на Донбасі 15 разів порушили перемир’я.

«Зі сторони Донецького аеропорту та північних околиць самого міста Донецьк бандити зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів різних систем вели вогонь по наших захисниках в районі Опитного, Пісків та південніше Авдіївки. Один із наших опорних пунктів біля Новгородського бойовики обстріляли з озброєння БМП», – повідомили увечері 9 січня у прес-центрі штабу АТО.

«Але найскладнішою ситуація сьогодні була біля населених пунктів Зайцеве та Майорськ (Донецької області – ред.). Там злочинці неодноразово обстрілювали українських воїнів та місцевих мешканців зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів. 

Зокрема, під вогонь бойовиків потрапив цивільний автомобіль. У результаті цього була поранена місцева жінка», – зазначили у штабі АТО.

«Наслідки могли б бути набагато гіршими, якби вчасно не зреагував один із співробітників Національної поліції України, який опинився неподалік. Офіцер, ризикуючи власним життя, зробив все можливе, щоб зупинити та вивести автомобіль з лінії вогню. Порятунок невинних людей, які стали заручниками чергового злочину бойовиків, коштував мужньому капітану Національної поліції України життя. Українського героя поцілила куля загарбників», – наголосили у прес-центрі. 

Сторони конфлікту подавали різні дані щодо того, хто є винуватцем поранення цивільної у Зайцевому. В угрупованні «ДНР» стверджують, що близько 11:30 обстріл Зайцева розпочали українські військові. У штабі АТО натомість звинуватили сепаратистів.

Бойовики угруповання «ДНР» заявляють, що за минулу добу українські військові 6 разів обстріляли їхні позиції з міномета і 4 рази зі станкового протитанкового гранатомета. В угрупованні «ЛНР» наразі про оперативну ситуацію на території, яку вони тимчасово контролюють, не повідомляють.

Наприкінці минулого року на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську досягли домовленості про черговий, уже шостий режим тиші на Донбасі, що мав почати діяти в ніч на 23 грудня 2015 року, але повідомлення про порушення режиму припинення вогню продовжують надходити. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в його порушенні і заперечують звинувачення на свою адресу.

Правда України

залиште коментар: