01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Резервні фонди економіки Росії будуть повністю виснажені до кінця 2016 року

Аналітики Вищої школи економіки в Москві припускають, що запаси резервних фондів економіки Росії можуть бути повністю виснажені до кінця 2016 року, якщо світова ціна на нафту не почне зростати.

Росія швидко спалює свої національні резерви на тлі економічної кризи, санкцій Заходу і обвалу нафти, а всі поліпшення стандартів життя, якими відзначилися перші роки правління Володимира Путіна, тепер повністю знищені, йдеться в матеріалі.

Резервні фонди, покликані покрити дефіцит національного бюджету, спорожніли на дві третини за останні два роки. Згідно з даними міністерства фінансів Росії, запаси впали з 89,5 мільярдів доларів до 30,7 мільярдів. При цьому, в російському Мінфіні припускають, що гроші закінчаться в наступному році.

Економічні проблеми стають реальною причиною для занепокоєння Путіна, чия популярність спирається на стабілізацію російської економіки під час його перших двох термінів на посаді президента.

У Мінфіні стверджують, що 18,4% російських резервів були витрачені минулого місяця на “латання дірок” в національному бюджеті. Також національні заощадження використовувалися для пом’якшення інфляції перед виборами. Чиновники закликають скоротити державні витрати, але Кремль не піде на такі дії перед виборами до Держдуми, які відбудуться 18 вересня.

Саме тому Кремль намагається домогтися хоч невеликого ослаблення санкцій проти російського фінансового сектора. Це дозволило б великим державним компаніям, таким як “Роснефть”, повернутися на міжнародні кредитні ринки та зменшити вартість заборгованості держави.

Як повідомлялося, днями Мінфін США розширив санкції на ще 37 фізичних осіб і компаній, причетних до російської агресії проти України та окупації Криму.

Правда України

залиште коментар: