01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Лідером з приросту вакансій продовжують бути робочі спеціальності та будівництво

vakansii

Ринок праці в останні роки активно зростає. В одних сферах і регіонах більше, у інших — менше, але стагнуючих проф. сфер не дуже багато. Принаймні, судячи з загальної динаміки, представленої аналітиками середній приріст в останні три місяці не опускався менше 306% порівняно з січнем 2015 року.

Ситуація з вакансіями у вересні схожа на липень-серпень: приріст до січня цього року склав 71% (у липні-серпні — також 71-72%). Лідери за приростом кількості вакансій — регіони Центральної та Західної України (ці регіони збільшили кількість вакансій практично в два рази в порівнянні з січнем — Черкаська, Волинська, Полтавська, Сумська, Хмельницька та Закарпатська області).

Що стосується приросту вакансій в різних професійних сферах, лідером з приросту продовжують бути робочі спеціальності та будівництво (і це не тільки сезонний тренд). Також продовжують зростати сфери Логістика і Виробництво (з початку року кількість вакансій збільшилася в два рази). Тренд сезону — в ТОП-10 з’явилися вакансії для студентів замість HR-фахівці / Бізнес-тренери та Торгівлі.

Вересень продовжив тренд стійкого приросту вакансій. Втім, особливих сюрпризів перший місяць осені не приніс — лідери і аутсайдери категорично не змінилися, хоча деякі сезонні тренди все ж присутні роботодавці активніше рекрутують молодих фахівців, користуючись початком навчального року.

Виходячи з регіональної специфіки — курортний тренд закінчився, приморські області більше не демонструють приросту вакансій. Їхні лідерські позиції перехопили регіони Центральної та Західної України.

Правда України

залиште коментар: