01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

В адміністрації Порошенка підтвердили зустріч із командою Манафорта у 2014-му

В адміністрації президента України Петра Порошенка підтвердили зустріч головного стратега його виборчої кампанії 2014 року із командою американського політтехнолога Пола Манафорта, якого нині в США судять за підозрою у фінансових злочинах.

Представниця адміністрації Порошенка Дар’я Худякова 8 серпня підтвердила Радіо Свобода, що така зустріч була. «Була зустріч, але не подальші відносини», – наголосила вона.

Ця заява суперечить попереднім твердженням прес-служби президента України у відповідь на питання Радіо Свобода. 2 серпня в адміністрації Порошенка відповіли: «Команда Петра Порошенка ніколи не співпрацювала з Манафортом чи з його людьми. Пропозиції надходили серед інших, але ніколи навіть не розглядалися».

Читайте також: Український вимір найважливішого розслідування для США і Трампа

Більше подробиць Худякова надати відмовилася і заявила, що інформацію може надати народний депутат України фракції «Блок Петра Порошенка» Ігор Гринів, який у 2014 році був заступником керівника виборчого штабу Порошенка.

Гринів на телефонні дзвінки Радіо Свобода наразі не відповів. Але інтернет-виданню «Українська правда» він заявив, що у 2014 році зустрічався з американським політтехнологом Полом Манафортом з приводу співпраці.

«Манафорт намагався запропонувати свої послуги і свою стратегію для кампанії Порошенка. Я зустрічався з ним тоді і вислухав його стратегію, але на цих трьох годинах розмова з ним закінчилася», – розповів він.

Гринів припустив, що інформація про співпрацю з іншими українськими політиками, окрім екс-президента Віктора Януковича, це лінія захисту адвокатів Манафорта на суді, щоб американця сприйняли не лише як стратега втікача-Януковича, а як політтехнолога, здатного працювати з представниками різних фракцій.

За словами Гриніва, Манафорт дуже хотів співпрацювати з Порошенком і готувався до цього. Зокрема, на зустріч він прийшов із дослідженнями, соціологією. «Манафорт так і не зрозумів, що країна після Майдану змінилася», – пояснив політтехнолог президента.

Про «співпрацю» між штабом Порошенка і компанією Манафорта 7 серпня заявив Рік Ґейтс, ключовий свідок у справі екс-керівника кампанії президента США Дональда Трампа Пола Манафорта і його колишній бізнес-партнер.

На слуханнях справи Манафорта у штаті Вірджинія він заявив, що ця співпраця була короткою, і що за ці послуги Манафортові не платили. Інших подробиць він не навів.

залиште коментар: