01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

В Києві вимагають ввести кримінальну відповідальність за воєнні злочини

Активісти під Кабінетом міністрів України вимагають, щоб уряд вніс до парламенту законопроект «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо забезпечення його гармонізації з положеннями міжнародного права». Цей законопроект, зокрема, передбачає запровадження кримінальної відповідальності за воєнні злочини та злочини проти людяності.

«У Кримінальному кодексі не передбачено відповідальності за злочини проти людяності, а положення щодо воєнних злочинів не в повній мірі відповідають вимогам сучасного міжнародного права», – стверджує голова Центру громадських свобод Олександра Матвійчук.

Мітингувальники зазначають, що закон щодо таких злочинів є дуже важливим, оскільки деякі з них не продубльовані в українському законодавстві, а через це частина людей залишається не покараною.

За словами активістів, цей законопроект знаходиться на розгляді уряду вже рік.

З Кабінету міністрів до активістів ніхто не вийшов.

Від квітня 2014 року після анексії Росією Криму на частині Донбасу триває збройний конфлікт. Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці бойовиків, проте Москва ці звинувачення відкидає. Частину Донецької та Луганської областей, зокрема міста Донецьк і Луганськ, контролюють проросійські бойовики.

залиште коментар: