01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Президент України виступив із закликом напередодні виборів

Президент України Петро Порошенко виступив із закликом напередодні, за його словами, нового виборчого циклу, в який вступає демократичний світ.

Він закликав бути готовими «дати відсіч» намаганням Москви «дискредитувати наші з вами здобутки, щоб посіяти зневіру серед громадян у завтрашньому дні та втому від європейського вибору». За його словами, немає сумніву, що Москва не втратить жодної можливості для цього.

«Уже зараз провідні ІТ-компанії фіксують створення тисяч фейкових акаунтів з російським корінням. Росія готується до нової потужної маніпулятивної кампанії», – написав Порошенко у фейсбуці.

Він нагадав, який нині час: проміжні вибори у США в листопаді, оновлення євроінституцій у 2019 році, наближення виборчої кампанії в Україні.

У січні 2017 року у США був оприлюднений звіт, у якому вся спільнота спецслужб США дійшла одностайного висновку: Росія вдалася до кібернападів і пропаганди з метою вплинути на результат президентських виборів у цій країні 2016 року. Москва вже не раз заперечувала це. Але після цього звіту таке втручання, всупереч запереченням Москви, дедалі ширше документується не тільки у Сполучених Штатах, а й в інших країнах, і це втручання не припинилося після американських виборів.

А в Європі Росія від 2004 року втрутилася у справи майже трьох десятків країн – від кібератак до кампаній дезінформації і навіть спроби державного перевороту в Чорногорії.

залиште коментар: