01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Перший день осені бойовики на Донбасі почали з 6 обстрілів позицій ЗСУ – Міноборони

Підтримувані Росією бойовики у перші години 1 вересня здійснили 6 обстрілів позицій ЗСУ, повідомляє Міністерство оборони. За його даними, важке озброєння бойовики не застосовували, але стріляли з гранатометів різних типів та іншого піхотного озброєння.

«Ворожі обстріли зафіксовано поблизу населених пунктів Південне, Троїцьке, Широкине та Водяне. Від початку поточної доби бойових втрат серед українських військових зі складу Об’єднаних сил немає», – йдеться в повідомленні.

Бойовики угруповань «ДНР» та «ЛНР» на своїх ресурсах не вказують даних щодо бойових дій від початку доби на захоплених ними територіях.

Читайте також: Минула доба на Донбасі: 11 обстрілів з боку бойовиків, у ЗСУ – без втрат

Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі домовилася про чергове перемир’я, починаючи з півночі 29 серпня. Рішення ухвалили у зв’язку з початком навчального року. СММ ОБСЄ заявила, що від початку оголошено перемир’я вже зафіксувала близько 370 фактів його порушення.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 300 людей.

залиште коментар: