01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Асєєв попросив сенаторів США сприяти звільненню решти ув’язнених на окупованому Донбасі

Звільнений із полону автор Радіо Свобода Станіслав Асєєв зустрівся з групою американських сенаторів і попросив їх натиснути на Росію, щоб вона закрила спецв’язницю «Ізоляція» в окупованому Донецьку, в якій він відсидів в ув’язненні 28 місяців з 31-го, що він провів за ґратами. 

«Дуже прошу вас натиснути на Росію, щоб вона ліквідувала цю спецв’язницю, цей концентраційний табір «Ізоляція» в Донецьку, адже те, що там відбувається – це неповага не лише до моєї країни, але й до людських цінностей і людської гідності», – сказав Станіслав Асєєв групі американських сенаторів, з якими мав зустріч у штабквартирі Радіо Свобода у Празі.

 

«Також прошу вас сприяти звільненню усіх ув’язнених, які ще залишаються в неволі на тій території. І третє прохання – не допустити жодного політичного рішення щодо Донбасу, допоки Росія не передасть Україні контроль над нині неконтрольованою Києвом ділянкою українсько-російського кордону», – попросив Асєєв сенаторів.

 

Він також висловив подяку США за підтримку України та її територіальної цілісності, а також за те, що вимагали його звільнення з полону підтримуваних Росією бойовиків.

У делегацію американських сенаторів входили республіканці Марко Рубіо (штат Флорида), Дебі Фішер (Небраска), Річард Бер (Північна Кароліна), Джон Тун (Південна Дакота) та Джеррі Моран (Канзас). 

Автор Радіо Свобода Станіслав Асєєв був звільнений в рамках обміну утримуваними особами на Донбасі 29 грудня 2019 року.

До затримання проросійськими бойовиками співпрацював з низкою українських медіа, зокрема – з Радіо Свобода, перебуваючи в окупованому Донецьку. Писав статті для проєкта «Радіо Донбас.Реалії» під псевдонімом «Станіслав Васін».

У 2018 році Радіо Свобода видало книжку «В ізоляції» про життя на окупованій території Донбасу. В ній опубліковані матеріали, які Станіслав Асєєв писав із січня 2015-го до травня 2017 року.

 

залиште коментар: