01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Порошенко: заява про «12 кроків» у Мюнхені «підготовлена в Кремлі»

П’ятий президент України (2014-2019), лідер партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко заявляє, що документ «Дванадцять кроків до посилення безпеки в Україні та євроатлантичному регіоні», що був оприлюднений на сайті Мюнхенської безпекової конференції, а потім зник звідти, підготовлений у Кремлі. 

Про це Порошенко сказав перед зустріччю з міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінкявичусом у кулуарах конференції, яка 14 лютого почалася в Мюнхені, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

«Ми задоволені, що спільними зусиллями скандальну резолюцію, яка була підготовлена в Кремлі, прибрали з сайту Мюнхенської безпекової конференції. Тому що це саме те, чого хоче Росія: немає війни, немає агресії, є внутрішніх конфлікт, Росія – лише посередник, і ми більше не можемо чекати, і Росію треба повернути в «Групу семи», повернути до діалогу. Єдина умова: будь ласка, йдіть з України, зупиніть свою агресію, дайте нам бути суверенною і демократичною державою», – сказав Порошенко.

Наразі заява низки учасників Мюнхенської безпекової конференції «Дванадцять кроків до більшої безпеки в Україні та євроатлантичному регіоні», де серед іншого називаються умови зняття санкцій з Росії та пропонується запровадити на Донбасі зону вільної торгівлі з Росією та ЄС одночасно, зникла із сайту події.

Окрім того, невдовзі після публікації «кроків» на сайті Мюнхенської конференції на сайті американського аналітичного центру Atlantic council з’явилася заява з критикою ініціативи.

 

У Міністерстві закордонних справ України наголосили, що заява «Дванадцять кроків до посилення безпеки в Україні та євроатлантичному регіоні» не є офіційною позицією держав.

14 лютого відкрилася триденна Мюнхенська конференція з безпеки за участі 35 очільників держав та урядів.

залиште коментар: