01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Росія направила до берегів Сирії два фрегати з крилатими ракетами

Два фрегати Чорноморського флоту Росії «Адмірал Макаров» та «Адмірал Григорович» з крилатими ракетами «Калібр-НК» проходять Босфор та Дарданелли у напрямку Середземного моря. Про це журналістам розповів представник флоту Олексій Рульов, повідомляє російське агентство «Интерфакс».

«Фрегат «Адмірал Макаров» і «Адмірал Григорович», оснащені високоточною зброєю – ракетним комплексом «Калібр-НК», здійснюють плановий перехід з Севастополя в далеку морську зону, де увійдуть до складу сил постійної угруповання Військово-Морського флоту у Середземному морі», – заявив Рульов.

Як зазначає агентство, ці фрегати раніше неодноразово брали участь у російській операції біля берегів Сирії.

У п’ятницю, 28 лютого, Північноатлантична рада, до складу якої входять посли всіх 29 країн-членів НАТО, збереться на засідання через ситуацію в Сирії.

Останніми тижнями війська президента Сирії Башара Асада за підтримки Росії влаштували руйнівний для повстанців наступ, щоб знищити останній іще не підконтрольний їм повстанський анклав у країні. Через це вони захопили значні території на півдні провінції Ідліб і в сусідній провінції Алеппо.

Туреччина у відповідь на наступ Асада наростила військову присутність в Ідлібі, намагаючись допомогти опозиції. Надходять повідомлення про успіхи загонів збройної опозиції за підтримки турецької армії. Стверджується, що вони повернули собі контроль над містом Саракіб у провінції Ідліб і перекрили шосе з Алеппо в Дамаск.

Наступ військ Асада спричинив велику хвилю біженців: за даними ООН, від кінця грудня близько 900 тисяч людей у регіоні, понад половина з них діти, були змушені залишити свої домівки чи тимчасові прихистки, залишившись без даху над головою в холодний зимовий час.

залиште коментар: