01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

ВООЗ підвищила загрозу коронавірусу в світі до «дуже високої»

Всесвітня організація з охорони здоров’я підвищила оцінку глобального ризику від поширення нового коронавірусу Covid-19 із «високого» до «дуже високого». 

Як заявив 28 лютого в Женеві голова ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус, занепокоєння викликає продовження в останні кілька днів росту виявлених випадків інфікування і числа країн, в які потрапляє вірус.

Він додав, що з Італії до 14 інших країн потрапили 24 випадки інфікування Covid-19, і 97 випадків – з Ірану в 11 інших країн.

 

При цього, заявив голова ВООЗ, у Китаї за останню добу зареєстрували найменше число нових випадків захворювання за понад місяць.

Станом на 28 лютого, кількість випадків зараження коронавірусом перевищила 83 тисячі. Водночас понад 35 тисяч людей одужали. Число летальних випадків зросло до 2858.

2019-nCov (COVID-19) належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною. Більшість хворих, однак, видужують.

 

 

залиште коментар: