01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Геращенко припускає контроль за дотриманням карантину через моніторинг мобільних мереж

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко не виключає, що держава може залучити дані мобільних операторів та банків, аби контролювати дотримання карантину. Про це він написав на своїй Фейсбук-сторінці увечері 23 березня.

Геращенко проілюстрував це припущення прикладом жінки, яка нібито підписала зобов’язання пройти 14-денну самоізоляцію після повернення з Іспанії, однак не дотримувалася його.

Читайте також: У МВС розповіли про механізм притягнення до відповідальності за порушення карантину​

«Наші співгромадяни, привчені десятиліттями беззаконня до безвідповідальності, не цінують ані свої, ані чужі життя. Передбачаю, що українцям доведеться заплатити за це дуже дорогу ціну», – підсумував Геращенко.

Він додав, що Національна поліція почала в автоматизованому порядку отримувати від Державної прикордонної служби дані щодо українців, які підписали особисті зобов’язання про 14-денну самоізоляцію.

 

«Десятки тисяч дільничих і патрульних поліцейських починають масовий виборочний контроль умов виконання карантину. Від цього без перебільшення залежить майбутнє боротьби з епідемією коронавірусу. Не виключаю, що цих заходів буде недостатньо і, за прикладом Південної Кореї, Ізраїля та Польщі державі доведеться звернутися до мобільних операторів і банків, щоб контролювати умови карантину через моніторинг мобільних мереж», – припускає заступник голови МВС.

Станом на ранок 24 березня, за даними Міністерства закордонних справ, до України за сприяння дипломатичних установ повернулися 72 305 українців. 151 громадянин України перебуває на карантині за кордоном.

Читайте також: У МОЗ назвали результати обстеження пасажирів потяга з Латвії, що прибув до Києва​

За даними Міністерства охорони здоров’я на ранок 23 березня, кількість підтверджених випадків захворювання COVID-19 становила 73, при цьому з них у Києві вже тоді повідомлялося про 29; уже вдень у Києві повідомили про 4 нові виявлені випадки, але загальне число захворілих у столиці назвали як 28. Померлих від захворювання в Україні на цей час троє, видужав один хворий.

 

залиште коментар: