01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

До громадського транспорту в Одесі тимчасово пускатимуть за довідками чи посвідченнями з роботи

В Одесі скоротили кількість маршрутів маршрутних таксі та будуть пускати до громадського транспорту спочатку за службовими посвідченнями або довідками з місця роботи, а потім – за спеціальними перепустками. Про це на брифінгу 24 березня повідомив директор департаменту і зв’язку Одеської міської ради Олександр Ілько.

За словами Ілька, маршрути трамваїв і тролейбусів залишаються без змін.

«Залишаються працювати 10 маршрутів 146, 121, 214, 165, 232, 127, 242, 191, 220 и 201. Схема двох останніх буде змінена, вони будуть робити за’їзд до центру адміністративних послуг. Була зустріч із перевізниками, ми наполягали на тому, що вони мають забезпечити інтервал руху п’ять-сім хвилин», – повідомив чиновник.

Читайте також: Сфера послуг і карантин: що змінилося для малого бізнесу​

Це рішення ухвалили на засіданні міської комісії з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Також вводиться новий режим пропуску до громадського транспорту – з 24 березня туди будуть пускати тільки за службовими посвідченнями або за довідками з місця роботи. В цьому випадку одеситу також знадобиться документ, що посвідчує особу.

Пізніше в транспорт будуть пускати тільки за спеціальними перепустками – протягом трьох днів документи мають передати до муніципалітету. Проте, якщо в Києві перепустки отримують тільки працівники життєво необхідних підприємств та служб, в Одесі видавати їх обіцяють усім офіційно працевлаштованим громадянам.

Згодом місцеві органи влади планують переглянути список реципієнтів. Особи без офіційного місця роботи, таким чином, не зможуть їздити в громадському транспорті, так само як і пенсіонери. Перевіряти документи будуть водії трамваїв, тролейбусів та маршруток, міськрада готує звернення до правоохоронців про допомогу.

З 23 березня роботу транспорту в Одесі перевели в режим надзвичайної ситуації. Всього станом на 9 годину ранку 24 березня 2020 року підозрюваних на коронавірусну інфекцію в Одеській області 13 осіб. Всі перебувають в Одеській міській інфекційній лікарні. У 13 пацієнтів відібрані аналізи та направлені в вірусологічну лабораторію Одеси. Там здійснюється тестування на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. На стаціонарі перебуває 21 людина. З Києва надійшли відповіді щодо виявлення коронавірусної інфекції у 16 осіб – результати негативні.

 

Станом на 24 березня в Україні зафіксували 97 випадків коронавірусу. Три людиини померли, один пацієнт одужав.

залиште коментар: