01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Денісова вчергове звернулася до Москалькової через загрозу коронавірусу в кримських тюрмах

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова вчергове звернулася до російської колеги Тетяни Москалькової з проханням надати належну медичну допомогу громадянам України, які перебувають у тюрмах Росії і анексованого Криму.

«Наші співгромадяни скаржаться на неналежні умови утримання і ненадання відповідної медичної допомоги, неприпустиме в умовах оголошеної пандемії коронавирусної інфекції COVID-19, адже пенітенціарні установи вважаються підсилювачами поширення інфекційних захворювань і є місцями з високим ризиком заражен», – написада Денісова у фейсбуці.

Вона закликала провести кваліфіковане обстеження в’язнів з обов’язковим тестуванням на коронавірус.

«Вимагаю забезпечити належні умови утримання в місцях несвободи, щоб не допустити поширення і подальшого інфікування утримуваних осіб. Закликаю представників міжнародної спільноти взяти на контроль ситуацію щодо забезпечення Російською Федерацією прав громадян України на життя і здоров’я в умовах місць несвободи, щоб не допустити фатальних наслідків для їхнього життя», – підкреслила омбудсмен.

Людмила Денісова вже зверталася із заявою про те, що українські політв’язні Кремля перебувають під загрозою в російських в’язницях під час пандемії коронавірусу. Раніше з подібною заявою виступило посольство США в Україні і правозахисні та громадські організації.

У березні 2014 року Росія анексувала український півострів Крим. Міжнародні організації визнали анексію Криму незаконною і засудили дії Росії, країни Заходу запровадили проти неї економічні санкції. Кремль заперечує анексію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

залиште коментар: