01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Генпрокурор представила 2 нових заступників і розповіла, що робитиме прокурор у «справі Гандзюк»

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова представила у п’ятницю колективу ОГП двох своїх нових заступників – Андрія Любовича та Олексія Симоненка і розповіла, чим займатиметься її заступник Віктор Трепак, відомий за справами Майдану і щодо нападів на активістів, зокрема загиблу Катерину Гандзюк.

«По новому розподілу обов’язків Департамент нагляду за спеціальними органами правопорядку переходить під керівництво Симоненка Олексія Юрійовича. За Віктором Миколайовичем (Трепаком – ред.) залишаються ті важливі справи, які він проводив, про що ми з ним проговорили сьогодні вранці», – повідомила Венедіктова.

Вона прокоментувала можливість звільнення за власним бажанням Віктора Трепака словами: «І це його рішення, якщо він вирішить відійти. Група прокурорів в справі залишається та ж сама».

Раніше в Адвокатській дорадчій групі заявили, що генпрокурор Ірина Венедіктова буцімто усунула свого заступника Віктора Трепака від нагляду за справами Майдану та за справами щодо нападів на активістів, зокрема нападу, що призвів до загибелі херслонської активістки Катерини Гандзюк. Адвокатка Євгенія Закревська стверджувала, що Департамент у справах Майдану підпорядковано новопризначеному заступнику генпрокурора Андрію Любовичу.

Віктора Трепака було призначено заступником генерального прокурора 8 жовтня 2019 року.

залиште коментар: