01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Раді пропонують заборонити акції біля судів на відстані ближче ніж 50 м

У Верховній Раді України зареєстрований проєкт закону, який пропонує заборонити мітинги й акції протесту біля будівель судів на відстані ближче ніж 50 метрів. Автором документу є народний депутат із фракції «Слуга народу» Сергій Демченко.

Згідно з повідомленням на сайті ВРУ, законопроєкт зареєстрований 30 березня, а 31 березня переданий на розгляд комітету.

У документі передбачається, що служба судової охорони буде припиняти проведення таких акцій або дій без ухвалення будь-яких додаткових рішень або додаткових вказівок, із залученням у разі потреби представників Національної поліції чи Нацгвардії.

Як йдеться в пояснювальній записці до законопроєкту, його ухвалення «надасть змогу суддям можливість реалізувати закріплені на рівні Основного Закону України права. Крім того, в разі ухвалення законопроєкту буде вирішена одна з проблем втручання в роботу суддів, намагання фізичного та психологічного тиску на суддів, будуть визначені єдині підходи для розуміння нормативних рамок регулювання відносин у сфері проведення мирних зібрань».

 

залиште коментар: