01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Слідком Росії висунув Чубарову заочне «звинувачення»

Російський слідчий комітет заочно висунув «звинуваченн» голові Меджлісу кримськотатарського народу Рефату Чубарову, повідомило контрольоване Кремлем управління Слідкому в анексованому Криму.

«Чубаров звинувачується в організації масових заворушень і публічних закликах до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Росії», – йдеться в повідомленні.

Слідком звинувачує Чубарова в тому, що він навесні 2015 року в ефірі одного з українських телеканалів «висловлював заклики до здійснення екстремістської діяльності проти інтересів Росії», а також до деокупації Криму.

23 березня стало відомо, що у Криму російський Слідчий комітет порушив кримінальну справу проти голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова за статтею російського Кримінального кодексу – «Організація масових заворушень, що супроводжувалися насильством». Йдеться про події 26 лютого 2014 року.

Сам голова Меджлісу Рефат Чубаров в коментарі проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії пов’язав порушення «справи» із планами кримських татар щодо організації акції «Марш гідності».

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова назвала відкриття «справи» проти Чубарова незаконним. А Прокуратура АРК через це відкрила кримінальне провадження.

6 грудня 2019 року голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров анонсував підготовку і проведення міжнародної ненасильницької мирної акції «Світ – проти насильства та окупації. Марш гідності». Під час акції активісти мають намір потрапити маршем до Криму через адміністративний кордон. Попередня дата проведення акції – 3 травня.

5 липня 2014 року, коли Рефат Чубаров повертався в анексований Росією Крим з виїзного засідання Меджлісу на Херсонщині, російські силовики заборонили йому в1їзд на 5 років. 5 липня 2019 року п’ятирічний термін російської заборони на в’їзд закінчився. Але, як пояснив Чубаров, він досі не може поїхати в анексований Крим через заочний арешт через нібито вчинення ним певних «злочинів проти основ конституційного ладу і безпеки Російської держави».

 

 

залиште коментар: