01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Посол Білорусі у Словаччині підтримав протести співгромадян

Посол Білорусі в Словаччині Ігор Лещеня підтримав протести співгромадян після президентських виборів.

На оприлюдненому відео, як повідомляють чеські ЗМІ, посол виступив з критикою поліцейського свавілля проти мирних демонстрацій. Майбутнє Білорусі посол бачить в плюралізмі політичних партій.

«Я солідарний з тими, хто вийшов на мирні демонстрації на вулиці білоруських міст, щоб їх голоси були почуті», – заявив Ігор Лещеня.

Посла шокувало втручання органів безпеки, які, на його думку, оживили традиції радянської служби безпеки НКВС в «толерантній європейській Білорусі 21 століття».

Посол висловив сподівання, що майбутнє його країни будуватиметься на повазі до поглядів усіх членів суспільства і на плюралізмі політичних партій.

«Білоруси це своє право вистраждали», – сказав Ляшченя.

Російське агентство «РИА Новости» пише, що білоруський посол Ігор Лещеня є першим представником білоруського дипломатичного корпусу, який виступив з підтримкою протестів проти режиму президента Олександра Лукашенка.

У Мінську й інших містах Білорусі від вечора 9 серпня тривають акції протесту. Люди протестують проти результатів виборів президента, на яких, за офіційними даними, перемогу здобув чинний голова держави Олександр Лукашенко. Він є президентом Білорусі вже 26 років.

Люди заявляють про фальсифікацію результатів виборів, за якими Лукашенко отримав 80% голосів, а його головна конкурентка Світлана Тихановська – 10%.

 

залиште коментар: