01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Посольство України в Фінляндії домоглося виправлення «російського Криму» в провідній медіакомпанії країни

Посольство України в Фінляндії домоглося виправлення хибного позначення українського Криму як нібито території Росії на мапі в публікації провідної медіакомпанії країни, громадської телерадіокомпанії Yle.

Як заявило посольство в соцмережах 22 серпня, воно привернуло увагу новинного каналу компанії Yle Uutiset «до факту, що позначати на мапах Крим, який був незаконно анексований в України 2014 року, як частини Росії неприйнятно», і вимагало змінити мапу.

Трохи більш як через годину посольство оприлюднило новий допис, у якому висловило вдячність за швидку реакцію і виправлення мапи і висловило сподівання, що «такі сумні помилки не стануться в майбутньому».

При цьому посольство подало посилання на сайт ранкової суботньої телепередачі каналу, де було поміщене спеціальне повідомлення про виправлення помилкової мапи і наголошено, що Фінляндія вважає кримський «референдум» неконституційним і незаконним за українським законодавством.

Схожі інциденти з публікаціями мап, де Крим помилково позначений як нібито частина Росії, стаються регулярно. Українські дипломати звертаються з вимогою виправляти такі помилки. У більшості випадків до них дослухаються.

Міністерство закордонних справ України ще з кінця 2015 року здійснює проєкт «Крим на карті світу» і закликає небайдужих повідомляти про факти некоректного зображення належності Криму. Цей проєкт має на меті відстежувати некоректне позначення на мапах окупованого українського Криму як «російського». Перший етап стосувався друкованих і електронних мап, другий етап, розпочатий улітку 2017 року, націлений на навігаційні системи і продукти.

залиште коментар: