01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

США хочуть справедливості у справі про вбивство Гонгадзе і Шеремета – посольство

Посольство США в Україні зробило 2 листопада заяву, в якій закликало встановити справедливість у справах про вбивство журналістів, в тому числі Георгія Гонгадзе та Павла Шеремета.

«У цей Міжнародний день припинення безкарності за злочини проти журналістів ми продовжуємо закликати до справедливості щодо українських журналістів, таких як Павло Шеремет, Георгій Гонгадзе та інші, яких вбивали, на яких нападали і яких залякували через їхнє прагнення до правди. Так само ми закликаємо Росію та її ставлеників припинити брутальний тиск на журналістів і активістів громадянського суспільства на Донбасі і в Криму. Як зазначив генеральний секретар ООН Антоніу Ґутерріш, коли журналісти стають мішенню, всьому суспільству доводиться за це платити. Посольство США в Україні погоджується з цією думкою: безкарність призводить лише до зростання злочинності, придушення медійного середовища, приховування інформації, необхідної для здорової демократії», – заявив у відеозверенні в твітері речник посольства США Ден Ланґенкемп.

Він додав, що США «сьогодні і щодня на боці відважних репортерів, які прагнуть інформувати громадськість, тому що правда потребує захисту».

2 листопада у світі відзначають Міжнародний день припинення безкарності за злочини проти журналістів.

 

 

 

залиште коментар: