01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Суд визнав Навального винним у «справі про наклеп»

Мировий суд Бабушкінського району Москви визнав російського опозиціонера Олексія Навального винним у наклепі на пенсіонера Гната Артеменка, про якого російські державні ЗМІ пишуть як про «ветерана Великої Вітчизняної війни». Про це повідомив кореспондент російської служби Радіо Свобода.

«Суд постановив визнати Навального Олексія Анатолійовича винним у злочині, передбаченому ч. 2 ст. 128.1 КК РФ («Наклеп»)», – зачитала вирок суддя Віра Акімова.

У вироку наголошується, що вина Навального «підтверджується показаннями свідків, потерпілого і експертизами». За словами судді, Навальний через соцмережі навмисно публікував «відомості, що підривають авторитет потерпілого».

Суд присудив Навальному штраф в розмірі 850 тисяч рублів (близько 320 тисяч), обвинувачення просило 950 тисяч.

Раніше сьогодні Московський міський суд у Росії в суботу залишив в силі рішення Симоновського суду Москви відправити в колонію загального режиму опозиційного політика Олексія Навального, замінивши йому умовний термін на реальний у кримінальній справі 2014 року. При цьому суд врахував у термін відбування покарання час, який Навальний провів під домашнім арештом з 30 грудня 2014 року до 17 лютого 2015 року, а також місяць у СІЗО «Матроська тиша».

Таким чином, опозиціонер перебувати в колонії близько 2 років і 5 місяців, а не 2 роки і 8 місяців, як випливало з рішення Симоновського суду.

 

залиште коментар: