01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Внаслідок підтасовування документів, закупівлі для української залізниці проводяться за завищеними цінами

Борис Ложкін

Чиновники ДП “Укрзалізничпостач” займаються підтасовуванням документів, в результаті чого закупівлі для залізниці проводяться за завищеними цінами.

Про це заявив директор машинобудівного заводу “Укрзалізбуд” Віктор Руденко.

“Вони (“Укрзалізничпостач”) просто підтасували документи. Але я ніколи не повірю, що підтасовуванням документів такого рівня займалися б клерки залізниці. Це набирає таких обертів, що нитки ведуть до керівництва країни ..”, – відзначив голова підприємства.

“Ті, хто призначений сьогодні, нічого не вирішують і не беруть на себе відповідальності. Їм передають зверху і вони виконують. Їм сказали -…. Ідіть, ми вас витягнемо. Той, хто їм вказує, я думаю це навіть не міністерство. Там інші ляльководи” , – заявив Руденко.

За його словами, на факти корупції у сфері закупівель на залізниці він звертав увагу заступник міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

“Я був у заступника міністра інфраструктури пана Омеляна і поставив йому це питання. Він мені відповів, що вони саме чесний уряд і не беруть хабарів. Я їм охоче вірю. Тут справа не в хабарах. -…. Справа куди більш серйозна. Сто одинадцята стаття Кримінального Кодексу – зрада Батьківщини. Це нанесення економічних збитків. Вони не беруть хабарі -… вони руйнують нашу Батьківщину. Вони руйнують нашу віру “, – пояснив Руденко.

За словами директора “УкрЗалізБуд”, у Києві існує “тіньовий офіс”, де і приймаються рішення про те, кому і на яких умовах віддати перемогу в тендері.

“Ми знаємо, хто чого вартий, хто що виробляє, наші ”шпигуни“ нам все розповідають”, – резюмував він.

Нагадаємо, що “куратором” в.о. генерального директора ДП “Укрзалізничпостач” Євгенія Хорощака називають Михайла Бейліна, радника глави Адміністрації Порошенко і бізнес-партнера сім’ї Бориса Ложкіна. За словами Хорощака, саме Бейлін давав йому вказівки, яким чином організувати роботу держпідприємства.

Джерело: Інсайдер Україна

Правда України

залиште коментар: