01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Міністр закордонних справ Туреччини Чавушоглу заявляє, що терпіння Анкари не безмежне

ankara-ru

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявляє, що його країна прагне до нормалізації відносин з Росією, але зазначає, що терпіння Анкари не безмежне.

«Ми закликаємо Росію, сусідню країну, з якою у нас є важливі політичні та ділові зв’язки, заспокоїтися», – сказав Чавушоглу у п’ятницю, 11 грудня, в ефірі турецького телеканалу.

«Наше терпіння не безмежне. Якщо ми не відповіли досі, це не тому, що ми боїмося або ми відчуваємо себе винуватими. Це була небажана подія, але Росія не права. Вони порушили наш повітряний простір, але ми у даний час терпляче чекаємо виправлення наших відносин», – зазначив Чавушоглу.

Турецький міністр наголосив, що Росія використовує будь-яку можливість, щоб критикувати Туреччину після того, як її літак був збитий.

«Але ми не відповідаємо їм тим же. Існує конкретна проблема, але ми не використовуємо її проти Росії при кожному зручному випадку. Ми діємо як зріла сучасна держава», – додав Мевлют Чавушоглу.

Відносини між Росією і Туреччиною різко погіршилися після того, як 24 листопада турецькі військово-повітряні сили збили поблизу турецько-сирійського кордону російський бомбардувальник Су-24. Анкара стверджує, що літак залетів у її повітряний простір, незважаючи на попередження. Москва заявляє, що літак був над Сирією, і запровадила санкції проти Туреччини.

Правда України

залиште коментар: