01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Голова «Укравтодору» розповів, чому асфальт «тане» після зими разом зі снігом

Ямковий ремонт спрямований винятково на тимчасове забезпечення проїзду, заявив голова «Укравтодору» Славомір Новак в інтерв’ю Радіо Свобода.

«Багато людей плутають ремонт середній та капітальний з так званим ямковим ремонтом. Ямковий ремонт насправді не є ремонтом, це просто забезпечення проїзду», – сказав Новак в ефірі програми «Свобода в деталях», спільного проекту Радіо Свобода та Радіо НВ.

Він зазначив, що «на ямковий ремонт гарантій немає, це просто залатані ями». 

 

«Може бути ситуація, що після зими або під час зими ми латаємо дірки, ями так званим холодним асфальтом, це просто засипання та закатання ями, щоб машина могла проїхати. На весну вона відкривається знову, бо це холодний асфальт», – заявив Новак.

Читайте також: На відремонтовані дороги встановлена гарантія на 5 та 10 років – голова «Укравтодору»

Водночас він запевнив: якщо був зроблений «середній, капітальний ремонт, реконструкція, будівництво», то «неможливо, щоб асфальт зійшов після зими».

Влада очікує, що у 2018 році в Україні відремонтують близько 4 тисяч кілометрів доріг паралельно з моніторингом якості вже відремонтованих. За даними Міністерства інфраструктури, цього року «Укравтодор» отримав безпрецедентно високе фінансування на контроль якості доріг – 30 мільйонів гривень.

залиште коментар: