01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Канада направила літак для евакуації своїх громадян з Diamond Princess

Канада збирається евакуювати своїх громадян з круїзного лайнера Diamond Princess, який стоїть на карантині біля берегів Японії. Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ Канади.

До Канади повернуть лише тих громадян, у яких не виявлять коронавірусу. Після евакуації їх відправлять на двотижневий карантин.

У повідомленні не вказано, коли планують почати евакуацію, чи скільки громадян Канади перебувають на борту лайнера. Зазначається, що в Японію вже направили літак для евакуації.

Загальна кількість заражених на судні станом на ранок становить 355. 

 

Влада Японії 14 лютого почала часткову евакуацію з лайнера Diamond Princess, який стоїть на карантині біля берегів країни. Залишити судно дозволили пасажирам у віці 80 років і старше зі слабким здоров’ям, або тим, хто проживав у каютах без вікон.​

16 лютого з судна мають евакуювати американців.

За даними МЗС, на борту перебувало 25 громадян України, у двох з них виявили коронавірус.

Кількість людей, інфікованих коронавірусом, станом на 16 лютого зросла до 69 256, померли 1 669 людей.

2019-nCov (COVID-19) належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною. Більшість хворих, однак, видужують.

залиште коментар: