01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

МОЗ: від нового коронавірусу вилікувались понад 11 тисяч людей, померли 1,7 тисячі 

Міністерство охорони здоров’я оновило статистику щодо кількості інфікованих новим коронавірусом COVID-19. За цими даними, станом на 17 лютого це – 71 710 підтверджених випадків зараження, з них – 1 775 людей померли, а 11 175 одужали.

Як зазначають у міністерстві, в Україні наразі жодного підтвердженого випадку захворювання на COVID-19 не зафіксовано, але двоє громадян України захворіли на лійнері Diamond Princess.

«На сьогодні на круїзному лайнері Diamond Princess, що знаходиться в карантині в японському порту Йокогама, зафіксовано 349 випадків COVID-2019, в тому числі у двох громадян України. За 14 та 15 лютого на лайнері виявлено 133 (114 пасажирів, 19 членів екіпажу) нових випадки захворювання. Всі особи з позитивним результатом були висаджені і госпіталізовані в інфекційні лікарні в районі Йокогами», – мовиться на сайті МОЗ.

Міністерстві закордонних справ заявили, що, за попередньою інформацією, на борту лайнера перебувало 25 громадян України, які є членами екіпажу судна. А всього, за офіційними даними, кораблі було 3711 людей (команда і пасажири). Пізніше частину людей (зокрема, як повідомляють ЗМІ, громадян США та Австралії) евакуювали.

2019-nCov (COVID-19) належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною. Більшість хворих, однак, видужують.

 

 

залиште коментар: