01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Пакистан: смертник підірвався на мітингу ісламістів у Белуджистані, 8 загиблих

Потужний вибух стався під час мітингу ісламістів-суннітів у місті Кетта, столиці пакистанської провінції Белуджистан, повідомляє місцева служба Радіо Свобода. Внаслідок нього загинули восьмеро людей, ще 19 отримали поранення.

Як повідомив начальник поліції Кетти Абдул Раззак Чіма, мітинг влаштували десятки мусульман-суннітів, які є прихильниками радикальної партії «Аглю Сунна валь Джамаа». Чіма повідомив Радіо Свобода, що серед загиблих – троє офіцерів поліції та четверо цивільних.

За даними представників лікарень Кетти, деякі з поранених перебувають у критичному стані.

Читайте також: Криза нестачі борошна у Пакистані: влада заявила про наміри імпорту​

Пакистанська служба Радіо Свобода передає зі слів одного з представників поліції, що смертник їхав на мотоциклі та активував вибуховий пристрій, коли при наближенні до демонстрації його запинили поліцейські. Вибух також пошкодив кілька автомобілів поблизу.

Партію «Аглю Сунна валь Джамаа» вважають політичним утворенням екстремістського угруповання «Лашкар-е-Джанґві». Ця організація брала на себе відповідальність за численні смертоносні атаки на шиїтську меншість у Пакистані.

Ніхто наразі не взяв на себе відповідальність за вибух у Белуджистані.

У цій провінції діють белуджистанські сепаратисти та збройні групи як шиїтів, так і сунітів, і всі вони вже вдавалися до подібних нападів раніше.

залиште коментар: