01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

У Сербії заарештували п’ятьох людей за незаконне переправлення 140 мігрантів через кордон

Сербські правоохоронці заарештували п’ятьох людей за допомогу 140 мігрантам у перетині кордону, повідомляє балканська служба Радіо Свобода. Як заявила прокуратура країни 19 лютого, затримані допомагали людям неофіційно потрапити в сусідню Боснію і Герцеговину.

«Починаючи з листопада минулого року група підозрюваних незаконно переправляла мігрантів автобусом з Белграду до кордону з Боснією та Герцеговиною», – йдеться в заяві правоохоронців.

Група, яку очолював сирієць за походженням, також використовувала човни, аби перетнути ріку Дріну та потрапити на територію Боснії.

Читайте також: Італійський союзник Кремля може постати перед судом через мігрантів​

Один із підозрюваних переховується. За даними сербської влади, група отримала близько 17 тисяч євро (еквівалент 18 тисяч доларів) за свої дії.

Мігранти, які потрапляють до Боснії і Герцеговини, звідти намагаються перетнути кордон із Хорватією, яка є членом Європейського Союзу.

За даними боснійського уряду, у 2019 році до цієї країни потрапили близько 29 тисяч біженців. Чимало з них тікають від війни та бідності в рідних країнах (зокрема Сирії, Іраку, Афганістану та Ємену) і намагаються перетнути Балкани на шляху до більш розвинутих європейських країн.

залиште коментар: