01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Президент Сербії призначив парламентські вибори на 26 квітня

Президент Сербії Александар Вучич призначив парламентські вибори на 26 квітня. Він закликав зберегти в кампанії демократичну атмосферу.

Спікер парламенту Мая Ґойкович раніше сьогодні на 26 квітня призначила муніципальні вибори. Одночасно відбудуться вибори депутатів до парламенту Автономного краю Воєводина та вибори місцевих органів влади у Белграді.

Право голосу в Сербії має 6,8 мільйона громадян. Засоби масової інформації уточнюють, що лише 4,8 мільйона з них перебуває в країні.

Частина опозиції, яка сформувала Союз за Сербію, заявляє про намір бойкотувати вибори. Опозиціонери стверджують, що немає умов для вільної кампанії, оскільки правляча коаліція та виконавча влада контролюють майже всі телевізійні канали й газети.

Парламент нещодавно знизив виборчий ценз з 5 до 3 відсотків. На думку оглядачів, влада таким чином прагне применшити ефективність бойкоту й включити до парламенту кілька малих партій, які підтримуватимуть правлячу коаліцію.

Починаючи з 2012 року, при владі в Сербії перебувають Сербська прогресивна партія Александра Вучича й Соціалістична партія, котру очолює міністр закордонних справ Івіца Дачич.

залиште коментар: