01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Прокуратура Стамбула звинувачує двох високопосадовців Саудівської Аравії в підбурюванні до вбивства Хашокджі

Заступник голови розвідки Саудівської Аравії Ахмед аль-Ассірі та близький друг і радник кронпринца Сауд аль-Кахтані причетні до вбивства журналіста Джамаля Хашокджі, заявив офіс прокурора Стамбула 25 березня.

За заявою прокуратури, саудівських посадовців звинувачуть у «підбурюванні до навмисного та жорстокого, такого, що спричинило страждання, вбивства».

 

Свій висновок офіс прокурора обґрунтовує аналізом записів телефонних розмов, даними про місце їхнього перебування в момент вбивства, показаннями свідків та аналізом даних на телефоні, ноутбуці та планшеті Хашокджі.

Загалом турецькі прокурори висунули звинувачення 20 підозрюваним, в тому числі двом колишнім помічникам саудівського кронпринца Мохаммада бін Салмана, у зв’язку з вбивством дописувача Washington Post та критика політики Саудівської Аравії Джамаля Хашокджі.​

23 грудня прокуратура Саудівської Аравії повідомила, що у справі про вбивство саудівського журналіста Джамала Хашокджі до смертної кари засуджені п’ятеро осіб. Однак саудівська прокуратура тоді заявила про відсутність доказів, які б вказували на причетність Кахтані до вбивства. Звинувачення проти Ассірі суд не підтримав.

Читайте також: У ЄС засудили смертні вироки у справі про вбивство Хашокджі

Резидент США і оглядач видання Washington Post Джамал Хашокджі був убитий у консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі в жовтні 2018 року.

Розвідувальні служби США дійшли висновку, що наказ убити Хашокджі віддав наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед бін Салман, фактичний правитель королівства.

Офіційний Ер-Ріяд звинувачує в скоєному окремих представників саудівської розвідки, заперечуючи причетність лідерів країни.

залиште коментар: